Kollegial konferens i socialt arbete

Ons 27 mar 2024 16:04

Mittuniversitetet höll i värdskapet för den årliga nationella paper-konferensen i socialt arbete den 20–21 mars. Ett åttiotal forskare i socialt arbete samlades för att tillsammans diskutera och reflektera över varandras paper.

Människor fikar i en lobby med bokbord.

Två dagar, två keynote speakers och fem sessionspass, med minst fyra parallella sessioner per pass, där forskarna reflekterade och diskuterade varandras vetenskapliga paper. Det är den korta sammanfattningen av NaPSa 2024.

– Det har varit väldigt trevligt och alla som jag har pratat med har varit mycket nöjda med arrangemanget, säger Sabine Gruber, konferensgeneral och professor i socialt arbete.

De inbjudna talarna var Mittuniversitetets hedersdoktor, professor Walter Lorenz och Susanna Alakoski som är författare och socionom. Deras framträdanden var mycket uppskattade.

Walter Lorenz talade om socialt arbete i den polariserade värld vi lever i just nu och vikten av att värna det sociala arbetets sociala dimension. Författaren Susanna Alakoski tryckte på vikten av litteratur och skrivande och speciellt vittnesmålen från socialt utsatta grupper och personer. Hon berättade att hon läser många akademiska artiklar i sin research och utmanade alla akademiker att skriva mer för att förändra praktiken i socialt arbete och mindre för att göra karriär.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-04-02